22 Apr 2016

Prvá Hliadka

+++ Deň: 6 523 991 M41 +++

+++ Sektor 22A – podúlie Sorrialu +++
+++ Aterna Prime +++
 

Zatiaľ čo nováčikovia pod vedením Kapitána Woodsa pripravujú našu novú strážnicu, hliadka Enforcerov lorda Gharn pod mojím vedením bola vyslaná ako eskorta humanitárneho transportu, ktorý mal previezť lieky z pristávacej plochy Kappa XII do špitálu sv. Kataríny, ktorý je miestnou baštou rádu Martýrky.

 
Na druhom kilometri cesty bol transport imobilizovaný vojenskou náložou (po neskoršom preskúmaní identifikovanou verispexom Wolfom ako typ Kopija). Zavelila som zaujatie defenzívnzch postavení. Sama som získala rozhľad po bojisku pozíciou na streche blízkej ruiny. V tom sa naša jednotka ocitla pod ťažkou paľbou zo všetkých strán. Boli použité ľahké palné zbrane, aj trieštivé výbušniny.

 
 

Krátko po začiatku paľby bol vyradený verispex Wolf aj s Tyranusom. Neskôr sa podarilo nepriateľom zneškodniť aj seržanta Cartera. Mne sa podarilo poskytnúť nováčikom krytie, avšak bez Carterovej ťažkej podpory sme nedokázali dlho udržať naše postavenia.
 
 

 
Výborne zohratí nováčikovia sa rozbehli naproti prichádzajúcim nepriateľom, Green dobre miereným kanistrom slzného plynu dokázal zneškodniť trojicu ozbrojencov.
Norton následne bez zaváhania vyradil dvoch z nich elektrickým obuškom.
Tretiemu sa podarilo utiecť.

 
 
Neutúchajúca paľba ma prinútila zaveliť ústup. Kým som kriesila seržanta Cartera a verispexa Wolfa, Green s Nortonom zadržali dvoch útočníkov. So znova sformovaným týmom sme zabezpečili miesto činu, náklad však už bol odcudzený.
 

Appendix 1 – Následky incidentu:

    Celý náklad humanitárnej pomoci bol odcudzený neznámou militantnou skupinou.

    Verispex Wolf a Seržant Carter boli ľahko zranení, avšak po ošetrení sú schopní služby bez trvalých následkov.

    Traktor s kódom 3B-12-E6 nie je možné po útoku melta mínou opraviť.

    Kybermastif Tyranus je po výmene motorických súčiastok opäť schopný prevádzky bez následkov.

 
Appendix 2 – Nepriatelia

Podarilo sa nám zadržať dvoch útočníkov. Ostatní ušli s kontrabandom.

 

    Prvým zadržaným je bývalý seržant Grinske z regimentu PDF - 116 "Thunderers". Zdá sa, že sa jedná o odpadlíka, ktorý je vodcom tejto militantnej skupiny. Je presvedčený, že jeho skupina ochraňuje toto mesto pred útokmi mutantov a nepripúšťa, že krádež humanitárneho vybavenia nemocnice je trestný čin. Ospravedlňuje ho svojou zvrhlou križiackou výpravou.

    Druhá zadržaná je Eika Sharpleaf. V skupine pôsobí ako zbraňový špecialista. Rovnako ako Grinske je z regimentu PDF - 116 "Thunderers". Aj keď osobne túto ženu považujem za veľmi inšpiratívny vzor, jej odmietanie viny za krádež je čiernou škvrnou na jej záznamoch.

    V ich držaní sa nám podarilo získať nasledovné kusy kontrabandu: Meč a niekoľko nožov (miestnej výroby), Bolt pištoľ (cadiánsky vzor), Granátomet s trieštivou muníciou (Catachanský vzor), Improvizovanú zbroj (miestna výroba).
 

Ako najvyšší prítomný dôstojník na strážnici som dočasne umiestnila zadržané osoby do väzby, až kým nepríde Káznik z Adepta Arbites, ktorý urobí dôkladný výsluch a rozhodne o treste preživších. Zadržaná výzbroj je v žalostnom stave a bude repasovaná a pridelená bezpečnostným zložkám v iných sektoroch.
 

Záver:

Navrhujem začatie vyšetrovania vo veci prepadnutia Imperiálneho transportu. Verispexi by mali začať prehľadaním miesta činu a výsluchom zajatcov. Verispexovi Wolfovi bude pridelený Parker a Stevens. Verispex Cognisová bude sprevádzaná Greenom a Starkom. Ostatní budú dohliadať na chod stanice a Carter ostáva na dovolenke zotavovať sa zo zranení.

 

Hlásenie vypracovala: Seržant Carterová
-Ivan-

No comments:

Post a Comment